God klimatilpasning av bygninger innebærer at det tas hensyn til eksempelvis sol, vind, topografi, nedbør, temperatur og grunnforhold i byggeprosessen. Vi opplever et klima i endring, og fremtidens nabolag og hjem må ta høyde for dette, blant annet med smart og god overvannshåndtering der vi tar i bruk fersk kunnskap og nye løsninger. Utearealer skal bidra til å fremme biologisk mangfold og vi skal spille på lag med naturen og bidra til nødvendige tiltak som kan bidra til et rikt biologisk mangfold. Dette kan være å plante vekster, anlegge små dammer, sette ut fuglekasser eller insekthotell. Kildesortering som legger til rette for enklere sortering og smidigere søppelhenting er også en del av det smarte nabolaget.
Smarte Nabolag skal ha spesielt fokus på god klimatilpasning av bygningene. Dette innebærer at det skal tas i bruk fersk kunnskap og nye løsninger for å sikre at det ikke oppstår skader på bygningene som følge av større klimapåkjenninger. Men god klimatilpasning er også å ta hensyn til brukskvalitetene ved bygningene, som eksempelvis uteplasser i le for vind, overbygde inngangspartier som skjermer mot nedbør, eller muligheter for å finne skygge mot sterk sol. Klimaet er i endring, og det krever gjennomtenkte løsninger.
Det skal tas i bruk fersk kunnskap og nye løsninger for å sikre god og moderne overvannshåndtering. Det kommer i dag større nedbørsmengder på kort tid enn tidligere, som følge av klimaendringene. Ved å håndtere overvannsproblematikken på en god måte vil man unngå skader på materielle verdier også i fremtiden. Lokale forhold avgjør hvordan dette løses i det enkelte prosjekt.
Arter og økosystemer er under økende press som følge av menneskelig aktivitet. Smarte Nabolag skal ikke bare ta vare på biologisk mangfold ved å trå varsomt fram i byggeprosjektet. Det skal også legge til rette for et større mangfold ved å plante vekster, anlegge små dammer, sette ut fuglekasser eller insektshoteller, eller gjøre andre tiltak som sammen eller alene gir et rikere biologisk mangfold.
God kildesortering starter i hjemmene. Derfor må også hjemmenes utforming være med på å gjøre det enkelt å sortere avfall, mens nabolagene skal være utformet på en måte som gjør kildesortering og avfallshenting enkelt, effektivt og fornuftig. I tillegg skal ikke avfallshåndteringen sjenere beboere, noe som vektlegges i planleggingen og organiseringen av et nabolag.
Ønsker du mer informasjon eller har du interesse for Smarte Nabolag. Ta kontakt med oss.
KONTAKT OSSVed å skape arealeffektive hjem og arealeffektive nabolag bygger man smart - og for fremtiden. Felles rom og arealer er smart dersom det ikke er nødvendig å ha alt i eget hjem, men man likevel ønsker å ha tilgang til mange funksjoner.
Energieffektive løsninger sørger for at energien utnyttes godt både i dag og i fremtiden. Smart energistyring og energilagring vil bidra til lavere kostnader for hver enkelt og hele nabolaget.
Teknologi spiller en viktig rolle i livene våre. Derfor inneholder grunnpakken grunnleggende smarthusteknologi som tilpasses det enkelte boligprosjekt. Dette bidrar til en enklere og mer komfortabel hverdag samt et tryggere hjem.
Smarte nabolag skal tilby beboerne en digital kommunikasjonsplattform som tilrettelegger for deling mellom beboerne på en enkel måte. I tillegg bidrar det til å skape kontakt mellom beboerne uansett behov, årstid og livssituasjon.